Ankara – Güvenlik kamerası seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Mülkünüz için hangi güvenlik kamera sistemi uygun? Uygun fiyatlı ve kaliteli kamera sistemi nasıl seçilir? Cepten güvenlik kamerası izleme.
Ankara – Güvenlik kamerası seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Mülkünüz için hangi güvenlik kamera sistemi uygun? Uygun fiyatlı ve kaliteli kamera sistemi nasıl seçilir? Cepten güvenlik kamerası izleme.
Günümüzde, HD kalitesinde video ya da daha iyi ürün sunan bir güvenlik kamera sistemleri satın aldığınızda seçim yapmak için çeşitli farklı güvenlik kamerası teknolojileri bulunmaktadır.
Bir güvenlik kamerası sisteminde seçebileceğiniz iki sinyal teknolojisi bulunmaktadır.
HDCVI kamera teknolojisi, 800 metre mesafeye kadar olan mesafelerde, koaksiyel kablo üzerinden gönderilen 720P den – 4K’ya kadar video çözünürlüğünü desteklemektedir. Ayrıca eski CCTV sistemlerinin mevcut olduğu yerlerde veya uzun kabloların gerektiği yerlerde, mevcut koaksiyel kabloların olduğu kurulumlar için mükemmel bir seçimdir. HDCVI – AHD kameralar aynı zamanda daha az masraflı oldukları için küçük ölçekli gözetim sistemlerinde kurulum ve bakımı daha kolaydır.
Network kameraları veya PoE kameraları olarak da bilinen IP tabanlı kameralar, 1Mp’den – 4K Ultra HD’ ye kadar yüksek çözünürlüklerde mevcuttur. IP kameralarda, video bir PoE NVR’ye veya bir bilgisayar ağı üzerinden doğrudan gönderilebilir. IP kameralar veri sinyalini iletmek için ağ (Category 5 veya 6) kablolarını kullanır. IP kameralar, özellik ve çeşitlilik bakımından daha fazla özelleştirilmeye imkan sağladığı için yeni ve büyük çapta kurulumlar için önerilmektedir. Sistem maliyeti ilk etapta yüksek gibi görünse de devamlılık bakımından ilerleyen zamanlarda daha çok avantaj sağlamaktadır.
Güvenlik Kamera Sistemleri nde öncelikle kameraların yerlerinin belirlenmesi ve montajı, daha sonra kabloların çekilip sonlandırılması gerekmektedir. İkinci aşama ise satın aldığınız kamera sisteminin türüne bağlı olarak kameralar ve kayıt cihazı arasındaki bağlantıları tamamlayıp devreye almaktır.
DVR kamera sistemlerinde, video göndermek için koaksiyel kablo kullanılmakta olup bu kabloların cihaz bağlantıları için her iki ucuna BNC konnektör, enerji aktarımı için ise 12VDC güç jakı kullanılmaktadır. Kablo seçimi yapılırken mesafenin dikkate alınması gerekmektedir. 50 – 60 mt gibi mesafelere kadar 2+1 veya 4+1 RG59U koaksiyel kablo kullanılabilir. Bu kablo tipinde hem görüntü hem de 12VDC güç aynı kablo üzerinden iletilir. Uzun mesafelerde RG6U6 kablo ile 800 metreye kadar görüntü aktarımı sağlanabilmektedir. Ayrıca uzun mesafelerde 12VDC gerilim düşeceğinden görüntü kablosuna ilaveten birde enerji kablosu (3×2.5 gibi) çekilmesi gerekmektedir. Böylelikle 220V doğrudan güç kaynağına gönderilir. Güç kaynağı kameraya yakın bir yere konulup buradan enerji verilmelidir. AHD kameralarda seyrekte olsa bir diğer yöntem ise video balun kullanmaktır. Bu sistemde mevcutta ağ kablosu (Cat6 gibi) kullanılmış ve AHD kamera kullanılmak isteniyorsa video balun kullanılarak görüntü aktarımı yapılabilir.
NVR güvenlik kamera sistemleri, NVR’nin arkasında yerleşik PoE bağlantı noktalarına doğrudan veya bir switch yardımı ile bağlanan tak ve çalıştır IP kameralar ile kullanılır. Bu sistemler genel olarak IP kamera sistemleri olarak da adlandırılır. Kameralar Power over Ethernet (POE) teknolojisini tek bir ağ kablosu üzerinden güç / video / veri göndermek için kullanır. NVR kamera sisteminde en az CAT5e kablo kullanılmalı ve CAT6 kablonun tel kalınlığı fazla ve trafik yoğunluğu daha fazla olduğundan uzun mesafelerde kullanılması daha uygun olacaktır. 110 metre ve üzeri mesafelerde ise genellikle fiber optik kablo kullanılmaktadır. Bu sistemde kamera takılacak yerlere yakın bir noktaya fiber optik kablo çekilir ve sonlandırılır. Fiber optik kablo ile NVR ve switch arası bağlantı yapılır. belirli noktalara switch konularak aradaki bağlantı fiber optik kablo ile yapılır. Fiber optik kablo ile istenilen mesafeye kamera konulabilir.
IP güvenlik kamera sistemleri genelde tak ve çalıştır olarak üretilir. Yani gerekli bağlantılar yapıldıktan sonra kamerayı kayıt cihazına takıp tarama yapmak yeterlidir. Kablo bağlantıları doğruysa kamera direkt olarak çalışmaya başlayacaktır. Burada en sık karşılaşılan hata ağ kablosunun konnektörle sonlandırıldığı kısımda yaşanır. Bu nedenle kameralar sisteme alınmadan önce test cihazıyla kabloların test edilmesi gerekir.
Her iki sistemde görüntüler canlı olarak pc, iPhone, iPad veya Android ile bir program yardımı ile uzaktan izlenebilmektedir. Bu güvenlik kamera sistemleri için bir standart haline gelmiştir. Dünyanın neresinde olursanız olun bu yöntemle cihaza doğrudan bağlanabilir ve mülkünüzü izleyebilirsiniz. Bunun için cihazın mutlaka bir İnternet bağlantısına sahip olması gerekmektedir.
Güvenlik kamera sistemleri tasarlanırken kurulum yaklaşımı, sistemlerin kullanıcı dostu ve sorunsuz olmasını sağlayacak şekilde yapılmalıdır.
Kur Teknoloji, kapsamlı saha araştırmasını tesis ve ticari faaliyetler için belirli riskleri değerlendirerek gerçekleştirir. Kanıtlanmış teknikler ve çağdaş teknolojinin bir araya gelmesiyle, müşterilerin bireysel gereksinimlerini karşılamak için eşsiz bir çözüm tasarlamak için hizmet vermekteyiz.
Uzmanlıkla kurulmuş güvenlik kamera sistemleri için bizimle iletişim kurun.
Ücretsiz keşif için 0 (312) 920 06 81 numaralı telefondan bizi arayın.
Ankara Güvenlik Kamera sistemleri servisi için bizimle iletişim kurun.
Ücretsiz keşif için 0 (312) 920 06 81 numaralı telefondan bize ulaşın.
HEMEN ARATürkiye’nin tüm bölgelerine hizmet veren firmamız;
10 yılı aşkın deneyimi ile müşteri memnuniyetine odaklanan profesyonel yenileme ve kurulum hizmetleri sunmaktadır. Tüm servis hizmetleri tam eğitimli personeller tarafından en yüksek mesleki standartlara uygun olarak yapılmaktadır.
Güvenlik kamera sistemleri nde kurulum yaklaşımı, sistemlerin kullanıcı dostu ve sorunsuz olmasını sağlayacak şekilde yapılmalıdır.
Yapısal kablolama yöntemlerinin seçimi, bazı koşullara ve sonunda elde etmek istediğiniz etkilere bağlıdır.
Araç sayısının artması insanların daha konforlu yaşamasını sağlasa da, beraberinde de bazı sorunlar oluşmaya başladı. Yaşadığımız şehrin her noktasında bitmek bilmeyen trafik sorunu, sokak aralarında çift şerit halinde park etmiş araçlar ve artık özel otoparkınız da dahi park yeri sorunu yaşanmaya başlandı. Gelişen teknoloji ile bu tip sorunlara karşı yeni sistemler oluşturulmuş ve sürekli olarak daha kullanışlı hale getirilmektedir.
Kartlı geçiş sistemleri bir binaya veya özel olarak belirlenmiş alanlara giriş ve çıkışların kontrolü için kullanılır.
Görüntülü diafon sistemi; Güvenlik risklerinin gittikçe arttığı günümüzde apartman ve binalar için lüks tüketimden çıkıp standart haline gelmiştir.