Yapısal kablolama , temel olarak altı alt sistemden oluşur. Bunlar aşağıda sırasıyla gösterilmiştir.
Yapısal kablolama , temel olarak altı alt sistemden oluşur. Bunlar aşağıda sırasıyla gösterilmiştir.
Birden fazla binanın veri iletişim sinyallerini birleştiren bir sistemdir. Dış tesis ve bina içi kablolama arasındaki bağlantıları içerir.
Destek donanımı, yıldırımdan korunma cihazları ve donanım odasındaki diğer cihazlardan oluşur. Tüm kablo sisteminin merkezi bu ünitedir. Bu nedenle düzenleme, modelleme ve çevre koşulları, bilgi sistemlerinin ve bakımın normal çalışması ve gelecekte kullanım esnekliği üzerinde doğrudan etkili bir sistemdir.
Ekipman odasından, her bir katın sistem odasına bakır veya fiber optik kablo kullanılarak oluşturulan altyapı sistemidir.
Tüm sistemin merkezi yönetimini gerçekleştirmek için hat yönetim cihazlarını ve çeşitli ortak cihazları kurmak, yönetmek için kullanılır. Gövde sistemi ile yatay sistem arasında bir köprüdür.
Alt sistemi kullanıcı çalışma alanına genişletmek ve kullanıcı çalışma alanını yönetim alt sistemlerine yönlendirerek, kullanıcılara yüksek hızlı veri aktarımı taleplerini karşılayan uluslar arası standartta bilgi aktarımı sağlamak için kullanılan sistemdir.
Bilgi çıkışından terminal çıkışına uzanan bir alandır. Bu cihazlardan bazıları; bilgisayar, switch, telefon, kamera gibi donanımlardır.
Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI), Elektronik Sanayi Birliği (EIA), Telekomünikasyon Endüstrisi Birliği (TIA), Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO), Uluslararası Elektro Teknik Komisyonu (IEC), Avrupa Elektro Teknik Standardizasyon Komitesi ( CENELEC) diğer kuruluşlarla birlikte yapısal kablolama standardını oluşturmuşlardır. Bu standartlar, çeşitli kablolama sistemi konfigürasyonlarının ilgili bileşenlerinin performans ve teknik standartlarını belirler. Uyumluluk, açıklık, esneklik ve güvenilirlik ile yapısal kablolama sistemi oluşturmak sofistike ve ekonomiktir.
Yapısal kablolama sisteminde, dikey omurga kabloları ve yatay altyapı iletim ortamı optik veya bakır kablo olabilir. Fiber optik ve bakır kablo arasındaki farkı aşağıdaki şekilde karşılaştırabiliriz.
Yeni bir transmisyon sistemi için fiber optik kablo, yüksek bant genişliği ve uzun iletim mesafesi ile omurga kablolaması için daha iyi çözüm sunmaktadır. Bakır kablolarla karşılaştırıldığında, optik kablo daha yüksek ağ esnekliğine sahiptir.
Bakır kablo genellikle yatay altyapı kablolaması ve çalışma alanı altyapısında kullanılır. Omurga altyapı sisteminde bakır kablolar nadiren tercih edilir. Bunun sebebi bakır kabloların iletim mesafelerinin sadece 100 metre olmalarıdır ve dikey omurga altyapılarında bu mesafe genellikle 100 metreden fazladır.
Yapısal kablolama tüm uygulamalar için gerçekten uygun mu? Kablolama yöntemlerinin seçimi, bazı koşullara ve sonunda elde etmek istediğiniz etkilere bağlıdır. Yapısal kablolama ve noktadan noktaya kablolama, her ikisi de avantajları ve dezavantajları olan Ethernet kablolarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Kısacası, noktadan noktaya kablolama, daha az ekipmana ve basit ağ ortamına sahip veri merkezleri için uygundur. Yapısal kablolama daha açık ve esnektir, sistem ekipmanları ve konumu değişse bile, yapmanız gereken sadece patch kabloların portlarını değiştirmektir.
Uzmanlıkla kurulmuş bir Yapısal Kablolama sistemi için bizimle iletişim kurun.
Ücretsiz keşif için 0 (312) 920 06 81 numaralı telefondan bizi arayın.
Ankara Yapısal Kablolama servisi için bizimle iletişim kurun.
Ücretsiz keşif için 0 (312) 920 06 81 numaralı telefondan bize ulaşın.
HEMEN ARATürkiye’nin tüm bölgelerine hizmet veren firmamız;
10 yılı aşkın deneyimi ile müşteri memnuniyetine odaklanan profesyonel yenileme ve kurulum hizmetleri sunmaktadır. Tüm servis hizmetleri tam eğitimli personeller tarafından en yüksek mesleki standartlara uygun olarak yapılmaktadır.
Güvenlik kamera sistemleri nde kurulum yaklaşımı, sistemlerin kullanıcı dostu ve sorunsuz olmasını sağlayacak şekilde yapılmalıdır.
Yapısal kablolama yöntemlerinin seçimi, bazı koşullara ve sonunda elde etmek istediğiniz etkilere bağlıdır.
Araç sayısının artması insanların daha konforlu yaşamasını sağlasa da, beraberinde de bazı sorunlar oluşmaya başladı. Yaşadığımız şehrin her noktasında bitmek bilmeyen trafik sorunu, sokak aralarında çift şerit halinde park etmiş araçlar ve artık özel otoparkınız da dahi park yeri sorunu yaşanmaya başlandı. Gelişen teknoloji ile bu tip sorunlara karşı yeni sistemler oluşturulmuş ve sürekli olarak daha kullanışlı hale getirilmektedir.
Kartlı geçiş sistemleri bir binaya veya özel olarak belirlenmiş alanlara giriş ve çıkışların kontrolü için kullanılır.
Görüntülü diafon sistemi; Güvenlik risklerinin gittikçe arttığı günümüzde apartman ve binalar için lüks tüketimden çıkıp standart haline gelmiştir.